Teknofest'ten teşvik ödülü

01.09.2020

TAÜ Mekatronik ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin Doç. Dr. Tuba Çonka Yıldız ve Arş. Gör. Fatih Çögen danışmanlığında kurdukları LevanTech takımı, TÜBİTAK’ın düzenlediği TEKNOFEST yarışmasından teşvik almaya hak kazandı.
Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ahmet AYOUB, Ahmet ALHATIM, Ahmet NASRİ, Cabbar ŞERİF ve İsa MUSA’dan oluşan takım, 5. Üniversiteler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na kabul edilip, Sabit Kanat kategorisinden başvurdukları yarışmanın 8.000 TL değerindeki İHA geliştirme desteğine layık görülerek sonraki tura geçmeye hak kazandılar. Takımın şimdiki hedefi, Gaziantep Alleben Göletinde 15-20 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek TEKNOFEST kapsamındaki yarışmaya, geliştirecekleri İHA ile katılmak.
Mühendislik ve teknoloji alanında yerel ve uluslararası yarışmalara katılarak TAÜ öğrencilerinin etkinliğini artırmayı amaçlayan LevanTech takımına başarılar diliyoruz.